• 30. september

  Vonj pu Istre 2017

 • 30. september

  Vonj po Istri 2017

 • 30 of september

  Scent of Istria 2017

 • 30 settembre

  Profumo d'Istria 2017

Predstavitev dogodka

Pristni istrski dogodek


Krkavče – Vonj po Istri je pristni istrski dogodek, ki zajema predstavitev vasi Krkavče, njenih prebivalcev, običajev, kulinarike, izdelkov in živali, ki so bile nekoč nepogrešljivi del življenja na vasi. Odvijal se bo v soboto 24. septembra, ko goduje Sv. Mihael, zavetnik vasi Krkavče. 

Glavni prireditveni prostor bo na čudovitem in edinstvenem vaškem trgu pred cerkvijo, ki leži na “živi” skali. Tam bo postavljen oder ter gostinska ponudba, ki bo ponujala tudi avtohtone istrske jedi kot so česnova juha, mineštra s koruzo, bakala s polento, …


DOMAČE STOJNICE

Bogate stojnice, nešteto izdelkov, ENO DOŽIVETJE!


Ob poti, ki pelje do vaškega trga, bodo postavljene stojnice, na katerih bodo predvsem domačini ponujali domače skrbno pridelane in izdelane tradicionalne dobrote, ki so bile skozi celotno zgodovino vasi njen zaščitni znak. Poleg stojnic z domačimi izdelki bodo postavljene na ogled tudi t.i. tematske stojnice, na katerih bodo predstavljeni tradicionalni istrski običaji (istrska glasbila, oblačila, …) in spominki, ki jih bodo izdelale pridne roke mladih krkavških gasilcev.


STOJNICE – od 9:30 dalje

VODENI OGLEDI

Pravljičnih 7 dogodivščin zapakiranih v 3 vodene oglede!


Ker so Krkavče poznane po različnih turističnih atrakcijah, bo obiskovalcem na ogled postavljena cerkev nadangela Sv. Mihaela, vas Krkavče, istrska hiša Vrešje, itd. Avtobus pa Vas bo odpeljal na ogled najstarejše istrske oljarne, krkavškega kamna, istrskega goveda Boškarina in v park avtohtonih istrskih živali.


Vodeni ogledi

KUHARSKI ŠOV

"kuhamo po ištrijansko"


Kuharsko tekmovanje učencev okoliških osnovnih šol v pripravi istrskega menija. Komisija bo sestavljena iz priznanih kuharskih strokovnjakov, med drugim tudi Sara Rutar, letošnja zmagovalka resničnostnega šova MasterChef.


začetek ob 10:30

DANES NI MOJ DAN

Dramska igra


Dramska igra, ki nam jo bodo izvedli učenci OŠ Šmarje pri Kopru. Dramatizacija je prepojena tudi z nekaj glasbenimi in plesnimi vložki. Traja 30 minut. Avtorica scenarija je Nataša Bodlaj. 


začetek ob 13:00

ODKRIJTE TARTUF

Hrana bogov


Obiskovalci bodo med drugim lahko na lastne oči videli, kako poteka iskanje tartufov. Med predstavitvijo bodo izvedeli vse in še več o iskanju teh dragocenih in najbolj cenjenih podzemnih gomoljev, ki so si skozi zgodovino prislužili naziv ”hrana bogov”.


ORANJE Z BOŠKARINOM

Po več desetljih obujen običaj!


Po lanski obuditvi slovenskega istrskega običaja – oranje z boškarinom, vam bomo letos že drugič zapored prikazali oranje prav na kraju, kjer so to počeli naši nonoti in none, in na isti način s pravim, prekrasnim belim istrskim volom – boškarinom.


začetek ob 15:00

KULTURNI PROGRAM

"kantajmo vsi"


Osrednji in zaključni del prireditve bo predstavljal kulturni program, ki se bo odvijal na vaškem trgu pred cerkvijo. Takrat bodo iz grl okoliških pevcev zadonele istrske pesmi, folklorne skupine v šavrinskih nošah pa nas bodo zavrtele v ritmu istrske glasbe. Zapeli nam bodo Elda Viler, Rudi Bučar, Krkuča Kunekšon, …


začetek ob 17:00