Folklorna skupina Val

Nastopajoči
  www.drustvo-val.si/

V Folklornem društvu VAL Piran že od leta 1961 združujemo mlade iz cele slovenske Istre in prenašamo slovensko kulturno izročilo skozi ples in glasbo iz roda v rod.

Družijo nas vrednote, ki so marsikje že izumrle: prijateljstvo, kolegialnost, požrtvovalnost in timsko delo. Seveda pa nam pri vzdrževanju teh vrednost pomagajo skupni izleti, zabave, festivali in veliko trdnih prijateljskih in ljubezenskih vezi, ki se med člani društva neprestano pletejo.

Želimo izžarevati vedrino, toplino, svežino in dinamičnost. Vse to predstavlja VAL morja. Folklora, kot prikaz ljudskega izročila, pa se kaže v imenu mesta PIRAN, tega slovenskega bisera obdanega z morjem. Folklorno društvo VAL PIRAN torej združuje sedanjost s preteklostjo, zagledanost v prihodnost s spomini na preteklost.

Želimo biti tudi gonilna sila kulturnega dogajanja v slovenski Istri. V društvu imamo tudi strokovnjake iz različnih področji, z veliko podjetniškega duha. S skupnimi močmi že vrsto let organiziramo MIFF – Mednarodni folklorni festival Mediterana, z namenom predstavitve različnih plesnih in glasbenih kultur sredozemskih držav tako turistom kot tudi domačinom.